Tο προτεινόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο αξιοποιεί την ερευνητική εμπειρία δυο μεγάλων ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας του Ινστιτούτου, Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου ( ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) πάνω σε θέματα φυτοπροστασίας μεταδίδοντας την εμπειρία αυτή τόσο στα μέλη του Αγροτικού Συν/σμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων όσο και στους υπόλοιπους παραγωγούς αβοκάντο, μέσω της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων (ιστοσελίδα, ενημερωτικό έντυπο & video κ.α.).
Τo κυριότερο αποτέλεσμα εκτός από την μείωση του κόστους παραγωγής, την μείωση της χρήσης των χημικών και την μεταλαμπάδευση των γνώσεων φυτοπροστασίας, είναι η παραγωγή ενός προϊόντος με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ασφαλέστερο για τον καταναλωτή και με επιπλέον προστιθέμενη αξία.
Βελτίωση πρακτικών φυτοπροστασίας κατά την καλλιέργεια αβοκάντο
Διασφάλιση υγιούς/ελεγμένου πολλαπλασιαστικού υλικού με την βοήθεια της υπό σύσταση ‘προβασικής’ φυτείας
Εξορθολογισμός της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διαχείριση Εντομολογικών και Φυτοπαθολογικών εξάρσεων, προσβολών και εισβολών στην καλλιέργεια του Αβοκάντο
29 Ιούλ, 24