Tο προτεινόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο αξιοποιεί την ερευνητική εμπειρία δυο μεγάλων ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας του Ινστιτούτου, Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου ( ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) πάνω σε θέματα φυτοπροστασίας μεταδίδοντας την εμπειρία αυτή τόσο στα μέλη του Αγροτικού Συν/σμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων όσο και στους υπόλοιπους παραγωγούς αβοκάντο, μέσω της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων (ιστοσελίδα, ενημερωτικό έντυπο & video κ.α.).
Τo κυριότερο αποτέλεσμα εκτός από την μείωση του κόστους παραγωγής, την μείωση της χρήσης των χημικών και την μεταλαμπάδευση των γνώσεων φυτοπροστασίας, είναι η παραγωγή ενός προϊόντος με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ασφαλέστερο για τον καταναλωτή και με επιπλέον προστιθέμενη αξία.
Βελτίωση πρακτικών φυτοπροστασίας κατά την καλλιέργεια αβοκάντο
Διασφάλιση υγιούς/ελεγμένου πολλαπλασιαστικού υλικού με την βοήθεια της υπό σύσταση ‘προβασικής’ φυτείας
Εξορθολογισμός της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης